dimarts, 21 de setembre del 2010

Gilbert Ndunga Nsangata presentarà el premiat documental "Els nens d'Inkisi" el proper dissabte 25 al FESTI.DOK

Gilbert Ndunga Nsangata, cineasta congolès, sap molt bé el que vol i per què ho vol. Conscient que les seves pel·lícules no canviaran el món, creu fermament que almenys suscitaran una reflexió.

Inkisi és el riu que dóna nom a un petit indret situat a 180 quilòmetres al sud-oest de Kinshasa, la capital de la República Democràtica del Congo. Allà, com en gran part de l'Àfrica, no fa molt temps el poble celebrava els naixements, i la dona estèril s'entristia i fins i tot agafava una malaltia, perquè la tradició africana no concep la vida d'una adulta sense descendència. Avui, el cens oficial parla de prop de 200.000 de menors a tot el país que viuen abandonats als carrers, però podrien ser més, a prop de mig milió, segons fonts independents.

Perquè el món sàpiga la seva història, Gilbert Ndunga, cineasta natural de Congo-Brazzaville, ha realitzat aquest documental que convida a reflexionar sobre valors com la tolerància, la justícia social, la igualtat, els drets humans, la solidaritat, la participació i la dignitat humana.

Durant els 52 minuts en què discorre la vida dels nois congolesos a la pantalla, l'espectador descobreix una Àfrica ancestral, on l'aigua és la porta del misteri i de la por, lloc mític de frontera entre el món dels vius i dels morts. El continent apareix també com la víctima dels intercanvis desiguals i de la sobreexplotació dels seus recursos naturals per les multinacionals.

Dissabte, 25 de setembre, a les 18,00 hores, al Centre Civic Ter (Taialà - Girona)



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada